top of page
Solceller barsebäck

Solceller

Black is the new orange

Solceller

BBK-Group har under 15 år följt utvecklingen i den snabbväxande solcellsbranschen och noterar att det senaste året har det tillkommit många nya aktörer som utlovar låga priser med hög kvalitet och långa garantitider på både produkter och installationer. Den ekvationen medför stora risker att inte gå ihop både för dig som kund och för din leverantör. BBK-Group har och kommer alltid att erbjuda marknadsledande solcellsanläggningar med fokus på kvalitet, både gällande produktionsberäkningar, produkter och utförda installationer. Allt för att vi, och våra kunder ska känna sig trygga med investeringen.

I en snabbväxande bransch är det naturlig att många ser möjligheten att tjäna snabba pengar utan att direkt ha långsiktigheten och kunskapen att utföra arbetet. Tyvärr kommer många kunder framöver uppleva att det har fuskats medvetet eller omedvetet i offertinformation vad gäller produktionsberäkningar, lönsamhetskalkyler, produktgarantier och kvalitetskontroller, men även under montering och installation. 

Att investera i en solcellsanläggning är en stor investering med fokus på trygghet och långsiktighet. BBK-Group förstår hur frestande det kan vara för kunder att köpa "billiga" solcellsanläggningar baserade på kinesiska produkter med tanke på att det är komplext och svårt att kontrollera vad man egentligt köper. Vår erfarenhet är att billiga solcellsanläggningar producerade i Kina i slutändan riskerar att kosta kunden mycket pengar. 

Tydliga tecken på detta är felaktiga prognoser på  produktionsberäkningar och återbetalningstider på uppemot 20 – 25% i kundernas offerter, självklart ser det mer intressant ut att köpa en solcellsanläggning med kort återbetalningstid och hög prognostiserad el produktion. Ett exempel är när säljare/aktörer i branschen helt utan utbildning och erfarenhet själva utför komplicerade offert, design och produktionsberäkningar på din solcellsanläggning. 

Ett tredje exempel är när aktörer lägger ut referensbilder på sina hemsidor och sociala medier där montaget är felaktigt utfört, t ex är fallskyddet bristande och felaktiga elinstallationer som medför stor brandrisk. 

 

Självklart blir det billigare om man köper solceller och växelriktare från de billigaste tillverkarna, det medför risker för bristfälligt kvalitet på produkter och montagematerialet. Och följer  man inte regler för arbetsmiljö och säkerhet så riskerar man personskador och montörernas liv. Det är något som BBK-Group aldrig kommer kompromissa med. BBK-Group skal bidra till att utveckla en bransch med hög kompetens, transparens och god värdegrund med respekt för både kunder och medarbetare. 


 

 

När du köper en solcellsanläggning bör du fundera på;

  • Hur vet du att din leverantör använder och installerar de solcellspaneler du har köpt?

  • Kan du se någon skillnad på solcellspaneler med hög eller låg kvalitet?

  • Det fuskas med långa produktgarantier! Hur vet du vem som står bakom garantierna och vad som faktisk gäller? 

  • Hur vet du om solcellsanläggning är installerad korrekt för förhållanden i Sverige.

  • Hur vet du om din solcellsinstallation är godkänt av ditt försäkringsbolag ? 

  • Har du kontrollerad om din leverantör har utfört vind och snölastberäkningar ? 

  • Hur vet du att din leverantör har utfört korrekta produktion och lönsamhetsberäkningar? 

  • Hur vet du att återbetalningstiden i offerten stämmer ?

Många pratar om pris på en solcellsanläggning per kilowatt som baseras på panelernas Topp Effekt enligt leverantörernas garantier.

Omformare

omformare

KOSTAL får utmärkelsen Top PV Brand 2022

Det oberoende forskningsinstitutet EUPD i Bonn bekräftar att installatörer i hela Europa förlitar sig på växelriktartekniken från KOSTAL

KOSTAL är en av de mest efterfrågade leverantörerna av kraftelektronik för solcellssystem i Europa.

KOSTAL har nu tilldelats Top Brand PV Award DACH och Top Brand PV Award EUROPE av marknadsundersökningsinstitutet EUPD.

 

"Vi är mycket glada över denna utmärkelse, särskilt eftersom den är baserad på en undersökning bland installatörer – de använder ju våra produkter varje dag"

 

bekräftar Frank Henn, VD för KOSTAL Solar Electric.

Marknadens bästa garantier

Välj kvalitet på dina solpaneler, det lönar sig i längden. Våra solcellslösningar bygger på marknadsledande solcellspaneler från Norska REC, samt Tyska KOSTAL som Omformare. Du får en garanterat hög elproduktion med rätt solcellsanläggning på ditt tak i över 30 år. Du får även marknadens bästa och mest generösa garantier.

 

Specialister på solcellspaneler för lantbruk

BBK-Group är experter på solcellsanläggningar för just jordbruksfastigheter. I vårt team har alla medarbetare spetskompetens, utbildning inom energiteknik och solenergi, takkonstruktioner och byggteknik.

Vi utför vårt arbete med stolthet, noggrannhet och hög servicenivå. För oss är ditt förtroende viktigt.Energikostnader är en stor utgiftspost och ju mer elpriserna stiger, desto mer intressant och lönsamt blir det att investera i solceller.

warranty-300x300-1
5+5ar KOSTAL
rec solpanel
bottom of page